IOB

IOB, of ook International Organization for Natural Bathing Waters, is de internationale overkoepelende organisatie van zwemvijverdeskundigen waarin vandaag 12 nationale zwemvijverorganisaties verenigd zijn.

Doelstellingen van de IOB zijn de bevordering en verspreiding van natuurlijk zwemwater met volledig biologische waterzuivering. Dit wordt gerealiseerd door overleg tussen politiek en bestuur, door het formuleren van beleidslijnen en door het geven van advies over statuten en wetten betreffende natuurlijk zwemwater.

Het IOB ondersteunt de aangesloten verenigingen uit verschillende landen door het uitwisselen van ervaringen op het gebied van planning, aanleg en exploitatie van semi-natuurlijke zwemwateren en door het publiceren van allerlei soorten informatie.

Een belangrijke taak van het IOB is ook het ondersteunen van organisaties in andere landen. Het IOB organiseert conferenties en seminars, coördineert de opleiding en bijscholing van de nationale verenigingen en organiseert het tweejaarlijkse Internationaal Zwemvijvercongres.

Met betrekking tot de internationale aspecten ondersteunt en bevordert het IOB onderzoek naar natuurlijk zwemwater.

IOB logo met overlay

Groen Groeien

Groen Groeien is dé vereniging voor de Vlaamse tuinaannemer en brengt leden en partners samen om hen te doen groeien op professioneel én persoonlijk vlak. Met nieuwe inzichten, nieuwe mogelijkheden en échte connecties.

De vereniging inspireert met slimme ideeën, daagt haar leden uit om te blijven groeien, bevordert kruisbestuiving en samenwerking en doet kameraadschap en collegialiteit kiemen.

En uiteraard maakt Groen Groeien ondernemen makkelijker via belangenbehartiging, zakelijke contacten, administratietips en sectornieuws over wetgeving, tewerkstelling, fytolicenties, milieu en ruimtelijke ordening,.. zodat haar leden kunnen focussen op waar ze goed in zijn.

Kortom, bij Groen Groeien liggen de kansen voor het grijpen, voor elk van haar leden en partners, om samen de groene stiel en onze sector een niveau hoger te tillen.

Groen Groeien logo met overlay